'Als je je eigen grenzen niet kent, hoe kan je dan verwachten dat een ander er niet overheen gaat?'

Familie opstelling op tafel

Tijdens mijn begeleiding werk ik ook met tafelopstellingen. Zeg maar 'familie opstellingen' op tafel. Een tafelopstelling is een methode om een systeem op tafel neer te zetten door middel van fysieke materialen zoals poppetjes, blokjes, stenen of andere materialen.

 

De opstelling wordt gestart door te gaan kijken naar een thema dat speelt in je leven of steeds weer bij je aanklopt. Door de vraag heel specifiek te maken, kunnen we de opstelling doen.

 

Een tafelopstelling duurt gemiddeld 1,5 uur. Het kan onderdeel zijn van de Zeelanddag, langere trajecten of los geboekt worden. Laat het me weten als je vragen hierover hebt!

'Ik voel ineens dat ik het zelf mag gaan doen, dat ik het los van hen mag gaan doen. Dat er een soort verantwoordelijkheid is weggevallen. Het zit ook in allerlei dingen die ik doe: spullen die ik weg heb gedaan, die ik heb gekocht. Een heel groot verschil merk ik, een soort vrijheid van binnen die er echt onmiskenbaar is.'

F.M.

Grenzen op tafel

We denken vaak dat onze grenzen voor anderen duidelijk zijn. Totdat je deze op tafel gaat neerzetten. Dan blijkt dat er nogal wat 'gaten' in zitten. Gaten die voor onduidelijkheid zorgen, zowel voor jou als voor die ander. Met alle gevolgen van dien.

'Hij respecteert mijn grenzen niet en 'Ik heb toch gezegd dat ik het niet wil' zijn uitspraken die aangeven dat je niet duidelijk bent in het stellen van je grenzen. Vaak komt dit omdat je deze zelf niet duidelijk hebt.

'Het opkomen voor mezelf, wat ik vind of voel, gaat me al zoveel beter af. Lastig soms om uit te spreken maar daarna voelt het zo fijn en mensen vinden het ook fijn dat ik het uitspreek en soms ook sterk dat ik zo voor mezelf opkom.'

M.P.


Tafelopstelling

  • Locatie bepalen we onderling
  • Voorafgaand inventariseren van jouw vraag
  • Duur van de tafelopstelling: 1,5 uur
  • Na ongeveer 2 weken een nabespreking van 30 minuten

 

Investering € 155,-, vrij van BTW